Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji zločina u Živinicama: Ubio zaštitara pred očima njegovog brata

sunce
Restoran "Sunce"

Halil Avdibašić iz Zukića (38) ubijen je rano jutros u Živinicama nakon svađe koja se desila u ugostiteljskom objektu “Sunce”.

– U jednom od ugostiteljskih objekata na području općine Živinice došlo je do tuče, te je tom prilikom 26-godišnjak nanio smrtonosne povrede nožem 40-godišnjaku koji je preminuo  na putu do Doma zdravlja Živinice, rečeno nam je u MUP-u TK.

Tuča sa tragičnim posljedicama dogodila se deset minuta iza ponoći ispred restorana “Sunce” i to tokom obilježavanja Valentinova, tradicionalnog Dana zaljubljenih.

Osumnjičeni za ubistvo 26-godiši A.A. iz Banovića također je povrijeđen i nalazi se u UKC Tuzla i pod nadzorom je pripadnika MUP-a TK.

Avdibašić je u pomenutom objektu radio kao zaštitar, dok je osumnjičeni za ubistvo u restoranu boravio kao gost.

Prema riječima očevidaca, Avdibašić je pokušao smiriti situaciju nakon izbijanja tuče u restoranu u kojoj je učestvovalo više osoba.

A.A. je u jednom trenutku izvadio omamljujuće sredstvo kojim je pokušao onesposobiti zaštitara, nakon čega je uzeo nož i zadao smrtonosne rane Avdibašiću. Brat stradalog je pokušao smiriti situaciju, pri čemu je i on zadobio rane u predjelu ruku.

Ubica je potom pobjegao iz lokala, ali ga je policija ubrzo pronašla kod Doma zdravlja u Živinicama ustvrdivši kako je i sam povrijeđen.