MUP ZDK

Muškarac uhapšen zbog davanja lažnih informacija o nestalom El-Eminu Hadžiću

policija

Protiv lica S.E. biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje

Lice čiji su inicijali S.E. iz Tuzle uhapšeno je zbog lažnih informacija koje je plasiralo u medijima i porodici El Emina Hadžića iz Kaknja, nestalog 4. januara, saopštio je danas MUP Zeničko-dobojskog kantona.

U saopštenju se podsjeća da je prije nekoliko dana u “Dnevnom avazu” objavljena informacija da je izvjesni Mirza iz Zenice kontaktirao novinara ovih novina i rekao da je nestali mladić otet zbog navodnih dugova prema licima u Njemačkoj.

Iz MUP-a su dodali da su odmah nakon što su službenici kriminalističke policije dobili ta saznanja izvršene provjere radi utvrđivanja identiteta i pronalaženja ovog lica i da je utvrđeno da je riječ o licu S.E. iz Tuzle, koje je i ranije osuđivano zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje.

Lice S.E. juče je lišeno slobode na području Tuzle i potom sprovedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Obavljenim razgovorom sa tim licem, te drugim preduzetim radnjama, kao i kriminalističkom obradom, utvrđeno je da je uhapšeno lice novinaru “Dnevnog avaza” i porodici nestalog mladića, dalo apsolutno netačne i izmišljene podatke i informacije koje se tiču Hadžićevog nestanka, naglašava se u saopštenju.

Protiv lica S.E. biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje.

Nakon prijema informacije o Hadžićevom nestanku na izletištu Ponijeri kod Kaknja, Policijska stanica Kakanj raspisala je potragu, koja još nije dala rezultat.