Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilidža

Muškarac uhapšen zbog sumnje da je izazvao požar u stanu

pozar ilidza (1)

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Dana 24.06.2021.godine u 16.35 sati obaviještena je dežurna služba Pete PU da je u ul. Bosanskih gazija, područje općine Ilidža, u stanu koji koristi D.J., došlo do požara.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da su pripadnici PVB Kantona Sarajevo lokalizovali požar. Tom prilikom je lice D.J. zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane na KUM UKC Sarajevo, a na stanu je pričinjena materijalna šteta. Istog dana u 19.30 sati policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti) izazivanjem požara u stanu koji koristi, lišili slobode lice D.J. rođen 1956.godine iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj će od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS i uz angažman sudskog vještaka PPZ struke, biti obavljen narednog dana. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.