Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

incident u banjoj luci

Muškarac uperio pištolj na Stanivukovićev automobil, oglasila se policija

DraskoVizir

Stanivuković se o incidentu oglasio na Facebooku

Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika Banje Luke, u subotu je doživio neprijatan incident kada je u banjalučkom naselju Kumsale na njega muškarac uperio pištolj.

Stanivuković se o incidentu oglasio na Facebooku.

“Jedina istina jeste da se ovaj neprijatni incident dogodio sinoć oko 23 časa nakon što su me moji saradnici odvezli kući. Za nas nepoznata osoba je sa pištoljem uprtim u auto prišla mom privatnom automobilu i prema tvrdnjama mojih saradnika pogledom uprtim ka zadnjem sjedištu automobila tražila mene. Ne znam ime napadača, kao ni kakav pištolj je imao, kao ni razlog da to učini i sva ostala važna pitanja za koja očekujem da će Ministarstvo unutrašnjih poslova dati odgovor. Ne želim da pravim bilo kakve insinuacije, jednostavno smatram da ovo nije bezazleno, da nije normalno da neko pištoljem tako prilazi bilo kome i da nadležni treba da urade svoj posao. Nakon što od MUP-a dobijem bar neke od ovih odgovora, moći ću dalje da se izjasnim po ovom pitanju. Hvala svima na brizi i podršci, a mi kao uvijek nastavljamo dalje još jače”, napisao je Stanivuković sinoć na Facebook.

Iz PU Banja Luka saopćeno je da je policija uhapsila osobu čiji su inicijali Z.S. iz Banje Luke neposredno poslije zaprimljene prijave O.S. da ga je, dok se kretao vozilom, pratila nepoznata osoba sa automobilom Renault Clio i usmjeravala pištolj u pravcu vozila.

Iz Policijske uprave su naveli da je osoba inicijala Z.S. uhapšena jučer ujutro, neposredno nakon zaprimljene prijave u Policijskoj stanici Lazarevo od O.S. Od Z.S. je oduzet gasni pištolj, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 2,18 promila alkohola u organizmu.

Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Zlatku S. (44).