Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općinski sud Sarajevo

Mustafi Halimanoviću za iznudu određen jednomjesečni pritvor

policija ks

Halimanović, koji se sumnjiči za iznudu 5.000 KM, uhapšen je u utorak u centru Sarajeva akciji „Bic“, koju su pod nadzorom Tužilaštva KS izveli pripadnici FUP-a

Općinski sud Sarajevo (OSS) prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) i odredio pritvor Mustafi Halimanoviću, osumnjičenom za iznudu.

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

Halimanović, koji se sumnjiči za iznudu 5.000 KM, uhapšen je u utorak u centru Sarajeva akciji „Bic“, koju su pod nadzorom Tužilaštva KS izveli pripadnici FUP-a.

On se sumnjiči da je na području sarajevske općine Centar, od jedne osobe iznudio 5.000 KM uz prethodno upućene prijetnje.

Prilikom hapšenja i pretresa kod osumnjičenog je pronađen i izuzet novac u iznosu od 5.000 KM, vatreno oružje, municija, mobitel i SIM kartica, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Halimanović, koji je odranije poznat organima gonjenja, nakon kriminalističke obrade u FUP-u je u zakonskom roku predan Tužilaštvu KS, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.