Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mutikaša iz Brčkog ubio oca četvero djece

brcko policija

“Ubio si oca četvoro djece, sina jedinca, brata, muža”, komentirao je jedan od mještana Donjeg Žabara vijest o tome da je pucnjevima iz pištolja ubijen njegov sumještanin Risto Ristić (49).

Prema neslužbenim informacija, policajci su uhapsili Dragoljuba Vasilića (77) zvanog Mutikaša iz Brčkog, a on se sumnjiči da se u srijedu posvađao s Ristićem te ga ubio s tri hica iz pištolja kod Brčkog.

Pucao mu je u glavu, grudi i stomak. Nakon toga se sam otišao predati policiji, a izvor blizak istrazi je rekao kako su se dva muškarca tog dana svađala ispred restorana “Odmor” u Lončarima kod Brčkog te je tamo Ristić i ubijen.

Navodno su Vasilić i Ristić prije zločina bili u jednom lokalu u Pelagićevu i otud ih je do restorana “Odmor” dovezao vlasnik tog lokala.

“Oni su se i u toj kafani svađali i taj vlasnik valjda nije mogao trpjeti ih pa ih je i odvezao do ‘Odmora’. Ponudio se da ih odveze bilo gdje samo da ih se riješi, a oni su mu rekli da stane ispred restorana. Nije odmakao ni kilometar, a ubistva se dogodilo”, kazao je novinarima Glasa Srpske izvor blizak istrazi.

Spominjalo se kako su između dvojice postojali neki dugovi, da je navodno Mutikaša dugovao novac Ristiću. Za Ristića pričaju kako se bavio stočarstvom.

“On je uvozio krave iz inostranstva i navodno ih preprodavao. Bio je radišan i imućan čovjek. Nije pravio probleme. Iza sebe je ostavio četvero djece i bio je dobar susjed”, kazao je jedan mještanin Lončara.