Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija BiH

Na aerodromu u Sarajevu uhapšene dvije osobe za kojim je tragala SIPA

Sarajevo: Policijsko osiguranje kod zračne luke gdje su sletjeli deportirani pripadnici ISIS-a
19.12.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veliki broj policijskih sluzbenika na sarajevskom aerodromu docekao je zrakoplov s manjom grupom pripadnika ISIS-a koji su danas deportirani iz Sirije u BiH. r"nPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Ove osobe lišene su slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine

Na osnovu potrage koju je raspisala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, juče su slobode lišili dvije osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Ove osobe lišene su slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

“Lica lišena slobode su istog dana predata policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu i nakon izvršene kriminalističke obrade ista će biti sprovedena i predata postupajućem tužiocu tužilaštva Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju iz SIPA-e.