Na graničnim prelazima BiH jučer uhapšene tri osobe

granicna-policija-bih123

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine sinoć su u 22 sata lišili su slobode L.T. (1992.), državljanina Albanije zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “krijumčarenje osoba“, javlja Anadolu Agency (AA).

L.T. je kontroliran prilikom ulaska u BiH na međunarodnom graničnom prijelazu Doljani. Tokom istrage utvrđeno je da je L.T. krajem 2015. godine i početkom 2016. godine u više navrata preko državne granice ilegalno krijumčario državljane Albanije. U toku je kriminalistička obrada osobe prema nalogu Tužilaštva BiH.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Minhena jučer je slobode lišen A.D. (1980.), državljanin BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Osoba je predata službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Službenici Jedinice granične policije Orašje spriječili su nezakonit promet 109 kilograma rezanog duhana preko državne granice. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole Audija, nacionalnih oznaka Hrvatske, prilikom izlaska iz BiH na MGP Orašje. Vozilom je upravljao P.G. (1966.), državljanin BiH i Republike Hrvatske. Protiv P.G. bit će podnijet izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.