Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na graničnim prelazima BiH slobode lišeno osam osoba

granicna policija (5)

Na osnovu naloga pravosudnih organa i policije na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine slobode je lišeno osam osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode Z.P. (1990.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „falsifikovanje ili uništavanje poslovnih trgovačkih knjiga ili isprava“.

Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima PU Banja Luka.
Službenici ove jedinice pri ulasku u BiH na prijelazu Kozarska Dubica lišili su slobode M.S. (1978.) jer je za njim Policijska stanica Ilidža raspisala potragu zbog krivičnog djela „lažno prijavljivanje“. Državljanin Velike Britanije predat je službenicima PU Ilidža.

Pri ulasku u BiH na MGP Gradina službenici iste jedinice lišili su slobode I.D. (1994.) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Sanski Most.

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo lišili su slobode F.B. (1983.), državljanina BiH nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča i predat je službenicima PU Zvornik.

Na MGP Orašje na ulasku u BiH lišen je slobode S.M. (1973.) jer ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu zbog krivičnog djela „napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“. Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Na MGP Karakaj na ulasku u BiH lišen je slobode J.M. (1981.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin Hrvatske predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Službenici JGP Bijeljina lišili su slobode E.H. (1980.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog krivičnog djela „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene“. Na MGP Rača bh. državljanin predat je pripadnicima SIPA-e.

Na MGP Hum pri ulasku u BiH lišen je slobode N.V. (1994.) jer ga potražuje Osnovni sud u Foči zbog krivičnog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Službenici JGP Hum državljanina BiH predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.