Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na izlazu iz BiH uhapšen državljanin Hrvatske osumnjičen za pokušaj ubistva

granicna-policija-bih-sprijecen-nezakonit-promet-tekstila-i-medicinskih-preparata_1461322353
Ilustracija

Na graničnom prelazu Velika Kladuša uhapšen je državljanin Hrvatske koji je osumnjičen da je, prije pokušaja izlaska iz BiH, ranio jedno lice iz vatrenog oružja.

Jučerašnjim pregledom automobila audi” hrvatskih registarskih oznaka, kojim se B.Z. dovezao do prelaza, pronađena je puška i 10 metaka. On je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo pokušaj ubistva, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prema nalogu tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona ovaj pedesetpetogodišnji državljanin Hrvatske predat je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, kao i oružje, municija i odjeća sa tragovima počinjenog krivičnog djela.

Na Aerodromu Sarajevo juče je identifikovan počinilac krađe ruksaka čiji su inicijali R.M. i lišen slobode prilikom krađe torbe.

Otkriven kradljivac na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Državljanin Omana, putnik sa leta Istanbul – Sarajevo prijavio je službenicima Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo krađu ruksaka sa ličnim stvarima.

Radeći na rasvjetljavanju slučaja, službenici su u poslijepodnevnim časovima lišili slobode pedesetpetogodišnjeg državljanina BiH koji je ukrao i torbu putnici sa leta Dubai – Sarajevo.

Protiv ovog lica Tužilaštvu Kantona Sarajevo biće predat izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Službenici su pronašli veći dio ukradenih stvari stranaca koji su doputovali u Sarajevo.