Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Silovatelj i ubica trogodišnje djevojčice stigao u zatvor

rajkovic

Vladici Rajkoviću (28) koji je silovao Anđelinu Stefanović (3), a onda joj kamenom smrskao glavu, potvrđena je kazna od 40 godina zatvora.

Sada je prebačen u požarevački zatvor Zabela u Srbiji, a tamošnji zatvorenici “poželjeli su mu dobrodošlicu”, prenosi Informer.

Izvor iz toga zatvora kaže da će najprije mjesec dana provesti u prijemnom odjeljenju, a onda će biti prebačen u ćelije s drugim zatvorenicima.

– Vjerovatno će ga smjestiti u ćeliju s jednim zatvorenikom, a ne u grupnu sobu jer bi zbog zločina koji je počinio bio na meti drugih zatvorenika. U zatvoru se pročulo o njegovom dolasku što je kod mnogih izazvalo gnjev. Pojedinci su ga psovali i poručivali da ga “čeka pakao” te da mu se “ne piše dobro” – kazao je izvor.

Prije mjesec dana bila je godišnjica smrti trogodišnje Anđeline. Rajković joj je glavu smrskao nakon što ju je silovao. Psihijatar koji je s njim obavio razgovor utvrdio je da je Rajković, iako je u vrijeme zločina bio pijan, bio svjestan što čini.

Rajković je ispričao da je djevojčica počela vrištati što je njega razbjesnilo pa je želio ušutkati. Najprije je šamarao, a potom i udario kamenom.

Tijelo je odvukao u šumu i pokrio lišćem, te se vratio na zabavu na kojoj je bio prije okrutnog zločina.