Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u akciji mup-a rs

Na Jahorini uhapšena trojica pripadnika zloglasnog Škaljarskog klana

Banja Luka: Započelo suđenje optuženima za ubojstvo biznismena Slaviše Krunića
06.02.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina – U banjaluckom Okruznom sudu pocelo je sudjenje optuzenima za ubojstvo Slavise Krunica, BH milionera i vlasnika Sektor sekjuritija, najvece zastitarske agencije u BiH. Optuzeni su Benedi Djukanovic (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajic (35). Republicko javno tuzilastvo ce u toku procesa saslusati 21 svjedoka, medju kojima i Gorana Ilica, jedinog prezivjelog iz automobila u kojem se vozio ubijeni Krunic. Osim Krunica, u napadu na makadamskom putu u naselju Glamocani u blizini Banjaluke 22. travnja 2019. godine, ubijen je i Krunicev tjelohranitelj Zarko Pavlovic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Oni su uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelim „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“

Na području Jahornine policija je juče oko 15.50 sati uhpasila M.K., F.R. i B.S. svi državljani Crne Gore, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelim „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavljeni su pretresi uhapšenih i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni – rekla je glasnogovornica PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona je dodala da je u toku kriminalistička obrada uhapšenih.

Ranije je objavljeno da su na Jahorini uhapšeni pripadnici Škaljarskog, a među uhapšen je i Milan Kršić.

Za Kršićem su bile raspisane tri potjernice, ali one nisu aktivne, javljaju Nezavisne novine.

Jedna potjernica se odnosi na razbojništvo u Beogradu, a preostale dvije cu crvene Interpolove potjernice.