Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području Kaknja uhapšeno pet osoba zbog prevara s kreditnim karticama

fup akcija

Policijski službenici Federalne uprave policije danas vrše pretrese na više lokacija na području općine Kakanj, a do sada je slobode lišeno pet osoba koja se dovode u vezu s krivičnim djelom “udruživanje radi činjenja krvičnog djela”, a u vezi s krvičnim djelom “krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja”.

Osobe lišene slobode se sumnjiče da su u periodu od oktobra 2015. do danas, koristeći internet stranice, odnosno forume koji se nalaze na Undernet lokacijama, neovlašteno pribavljali podatke sadržane na bankovnim kartica više stotina korisnika s područja Amerike, Brazila i država EU, te su im na taj način pričinili štetu u ukupnom iznosu 20.000 KM, dok je ovom akcijom spriječena šteta u iznosu oko 240.000 KM.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku biti predate nadležnom tužilaštvu, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Aktivnosti policijskih službenika Federalne uprave policije, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i PU Kakanj, se nastavljaju.

Akcija je izvedena nakon višemjesečne istrage, po Naredbi Općinskog suda u Kakanju, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, saopćeno je iz FUP-a.