Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na proplanku u šumi pronađeno 50 kilograma zasada marihuane

1210_konoplja

Policija je na području općine Stanari pronašla zasad na kojem je uzgojeno 396 stabljika indijske konoplje, ukupne težine 50 kilograma i 200 grama.

Indijska konoplja, visine od 30 do 110 cm, otkrivena je, u sklopu akcije “Plantaža 2016”, u mjestu Dragalovci, kod Stanara, na proplanku u šumi koja se nalazi na ostrvu između rijeka Mala Ukrina i Velika Ukrina.

Pronađen je i oduzet pribor za koji se sumnja da je korišten za uzgoj, kao i hemijski preparati za prehranjivanje biljaka, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, jučer je pretresena kuća koju koristi G.K. na području općine Stanari, te oduzeta papirna vrećica sa tragovima osušene biljne materije koja po svojim morfološkim osobinama odgovara opojnoj drogi “marihuana”, ukupne težine 156,203 grama.

Tokom pretresa pronađen je i oduzet pištolj u čijem se okviru nalazilo osam metaka, dva okvira za pištolj sa ukupno 18 metaka, 91 metak različitog kalibra i četiri prazna okvira za automatsku pušku.

Nad G.K. je izvršena kriminalistička obrada i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.