Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zapaljen mu automobil

Nadzorne kamere snimile paljenje Nešićevog džipa

paljevina (1)
Predragu Nešiću zapaljen džip / FOTO: BN TV

Nešić kaže da nije tražio dodatnu policijsku zaštitu

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predrag Nešić, čije automobil je jutros zapaljeno na parkingu ispred zgrade u kojoj živi s porodicom, za TV N1 je kazao, da ga je jutros u 5:45 sati probudila eksplozija.

“Izašao sam na prozor i vidio sam da moje auto gori, u tom momentu pozvao sam policiju i vatrogasce. Oni su došli na mjesto događaja, ugasili požar. To je sve što sam vidio”, kaže Nešić.

Dao je izjavu u policiji.

“Da, išao sam, davao sam izjavu policiji, oni su me pitali ko, šta, ja ne znam ništa. I najbitnije da istaknem da auto nije bilo kasko osigurano”.

Nešić kaže da nije tražio dodatnu policijsku zaštitu.

“Ne osjećam strah, nisam se uplašio”, kaže on.

Nešić kaže da je pogledao snimke videonadzora postavljenog na zgradi preko puta parkinga na kojem je bio njegov automobil.

“Gledao sam malo na videonadzoru, u pitanju je Golf 2 bijeli, momak je došao s kapuljačom na glavi, posuo gorivo po automobilu, zapalio i otišao”.

Nešić je inače i brat lidera DNS-a Nenada Nešića, koji je kandidat za ministra sigurnosti BiH. Na pitanje da li smatra da je incident politički motivisan, Nešić je odgovorio; “Ne znam to, majke mi”.

Podsjetimo, paljevina se dogodila rano jutros. Pored Nešićevog LandRovera bio je parkiran i BMW njegovog punca Mlađena Boživića, te je vatra je zahvatila i to vozilo. Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su saopćili da policija traga za piromanom.