Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traje potraga

Nadzorne kamere snimile ubistvo u Konjicu, Gačić još u bijegu

gacic

Uviđaj na licu mjesta obavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Konjic

Nadzorne kamere su, kako piše Dnevni avaz, snimile stravično ubistvo u Podorašcu kod Konjica. Ubica Edin Gačić (43) iz Banje Luke je nesretnog Sauda Sultanića (39) usmrtio vatrenim oružjem, a potom ga izbo, najvjerovatnije, nožem ili šrafcigerom.

U trenutku ubistva, prema istom izvoru, Sultanić je bio sam u objektu, a iako je odmah prevezen do konjičke bolnice, dežurni ljekar je samo mogao konstatovati smrt.

Na mjestu zločina su jake policijske snage.

Uviđaj na licu mjesta obavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Konjic.

Mjesto zločina

Izuzimaju se tragovi s lica mjesta koji će biti poslani na vještačenje te sve druge neophodne istražne radnje.

Na terenu su pripadnici Jedinice za podršku MUP-a HNK i trenutno se radi operativni plan potrage za opasnim i naoružanim ubicom.

Sve raspoložive snage Policijske stanice u Konjicu su na terenu, a u potragu za ubicom stiglo im je pojačanje iz Mostara.

Suad sa suprugom

Prema saznanjima mještana, ubica je jutros oko 7.30 sati ušetao u prodavnicu u kojoj se nalazio nesretni Saud s kolegom.

Kada je Saudov kolega izašao do WC-a, Edin je za sada iz nepoznatih razloga ubio Sultanića. Iza Sauda su ostali supruga i troje djece, a, prema riječima mještana, Saud je bio komšija za primjer, dobar i pošten čovjek.