Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubijen 21-godišnjak

Nakon ubistva u Sarajevu oglasili se iz policije: Sve je započelo tučom

ubistvo saraj polje vojnickko

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke

Jedna osoba smrtno je stradala nakon tučnjave koja se sinoć dogodila na Teheranskom trgu u Sarajevu, saopćeno je danas u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako navode iz MUP-a, sinoć u 19.25 sati, Četvrta policijska uprava obaviještena je da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između nekoliko osoba.

”Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je, da je od zadobijenih povreda smrtno stradala osoba R.O., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Smrt je konstatovana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Također, u navedenoj tuči jedna maloljetna osoba rođena 2001. godine je zadobila povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Nakon završene kriminalističke obrade, uhapšene osobe će uz izvještaj biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu. S obzirom na to da su uhapšeni maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopštiti više informacija”, saopćili su iz MUP-a.