Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napad krvoločnih pasa šokirao BiH: “Psi su trčali prema meni i majci…”

napad pasa – banja luka

Mlađen Radaković iz Banjaluke podlegao je nakon teških povreda koje zadobio u napadu razjarenih pasa vlasništvo sugrađanke Slobodanke Bojanić.

Tragedija je policiji prijavljena preksinoć oko 22 sata, kada je više patrola upućeno u banjalučko naselje Pobrđe.

Izvor “EuroBlica” iz istrage objašnjava da su dva azijska ovčara napala ukupno petoro ljudi nanijevši im povrede u vidu ugriza i ogrebotina.

U trenutku napada kako otkriva izvor “EuroBlica” vlasnica pasa Slobodanka Bojanić prala je boksove, a psi su preskočili ogradu i napali građane koji su bili u blizini.

Povrede opasne po život zadobio je pokojni Radaković koga su razjareni psi izgrizli po vratu i grudima.

Sin pokojnika ispričao je jučer za “EuroBlic” detalje tragedije koja se dogodila nekoliko desetina metara od njihove porodične kuće.

– Prvo smo čuli neku vrisku malo dalje od naše kuće, a kada smo otišli da vidimo o čemu se radi primijetili smo da su ta dva psa napala dvoje komšija. Nismo se ni okrenuli, a psi su trčali prema meni i majci. Dok smo bježali, ja sam pokušavao da spasim majku psi su me izujedali, ali smo se uspjeli spasiti – ispričao je sin pokojnika koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Ubrzo im je kako kaže u pomoć stigao njegov otac Mlađen.

– Psi su ga izujedali po grudima i vratu, a koban je bio taj ugriz za vrat zbog kojeg je izgubio dosta krvi. Nakon svega tatu su odvezli u bolnicu, gdje je preminuo nakon infarkta – ispričao je sin pokojnika.

Dodaje da svi znaju o kakvim se psima radi, ali da niko nema hrabrosti da se suprotstavi tim ljudima, jer znaju čiji su psi.

– Godinama smo živjeli u strahu da se nešto ne dogodi, a evo tragedija se na kraju dogodila i čovjek je izgubio život zbog tih razjarenih životinja – ispričao je mještanin koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Bojanići jučer nisu željeli komentarisati napad u kojem su njihovi psi povrijedili ukupno pet osoba uz komentar: “Vozite odavde”.

Ispred njihove kuće zatekli su vozilo Komunalne policije, ali i pse ubice koji su i dalje bili u svojim boksovima.

Izvor “EuroBlica” blizak policiji otkriva da je komunalna policija izdala prekršajne naloge, a da će policija najvjerovatnije podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog izazivanja opšte opasnosti, jer drugo krivično djelo koje reguliše ovakve napade u Krivičnom zakonu Republike Srpske ne postoji.

– Prekršajni nalozi od strane Komunalne policije uručeni su zbog toga što psi nisu vakcinisani, kao i zbog činjenice što ograda preko koje su preskočili psi nije dovoljno visoka – objasnio je izvor “EuroBlica”.

Osuđeni kriminalac

Izvor “EuroBlica” blizak istrazi otkriva da je razjarene azijske ovčare nabavio osuđenik Slobodan Bojanić (34) koji se nalazi na izdržavanju petogodišnje robije, jer je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe izvršio više pljački na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Laktaša, Srpca, Mrkonjić Grada, Teslića, Modriče i drugih gradova u Republici Srpskoj.