Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP KS

Napadi na inspektore u Sarajevu

policija ks

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Dvije osobe uhapšene su u Sarajevu jučer zbog napade na inspektore Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u saopćenju, jučer u 13,15 sati, policijski službenici Druge policijske uprave uhapsili su osobu inicijala S.R., rođen 1968.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ”sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” i ”protupravno lišenje slobode”, na štetu službenika Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Istog dana u 14,15 sati, slobode je lišeno lice D.Š., rođen 1971.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”Podstrekavanje”.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.