BiH

vremenska

Snijeg i padavine neće dugo, vraća nam se lijepo vrijeme

19/03/2019

U jutarnjim satima i tokom prijepodneva sa slabom kišom ili susnježicom

U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne je zabilježen snijeg ili susnježica.

Temperature zraka u 13 sati: Ivan-sedlo 0, Bjelašnica 1, Bihać i Sarajevo 3, Bugojno, Drvar, Jajce, Sanski Most i Sokolac 4, Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica 6, Gradačac i Tuzla 7, Doboj, Mostar i Zvornik 8, Bijeljina, Brčko, Široki Brijeg i Srebrenica 9, Stolac 12, Grude i Neum 14 i Trebinje 15 stepeni.

U BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini postepeno razvedravanje tokom dana, a u Bosni u večernjim satima. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim, istočnim, zapadnim i djelimično sjevernim područjima Bosne sa kišom ili susnježicom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 6 do 12, na jugu od 14 do 19 stepeni.

Do kraja sedmice očekuje se ponovo poboljšanje vremena, a tokom vikenda dnevne temparature bi ponovo mogle ići i do 20 stepeni Celzijevih.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva sa slabom kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 2, a dnevna oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.