Globus

Sastanak Vučića i Dodika

Početak radova na autoputu Beograd – Sarajevo u drugoj polovini juna

19/03/2019

Predsjednik Srbije je naveo i da je sa Dodikom razgovarao i o svim važnim političkim pitanjima u region

Konkretni radovi na autoputu Beograd – Sarajevo, na dijelu Kuzmin-Sremska Rača počet će u drugoj polovini juna, saopšteno je danas nakon stastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u Beogradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na zajedničkoj konferenciji za medije u Beogradu, a nakon sastanka Vučića i Dodika, predsjednik Srbije je naveo da se i dalje čeka formiranje Vijeća ministara BiH, ali da su njih dvojica razgovarali o konkretnim projektima.

“Konkretni radovi na auto-putu Beograd-Sarajevo, dio Kuzmin-Sremska Rača počinju u drugoj polovini juna, rekao je Vučić u Predsjedništvu Srbije.

On je dodao i da je Srbija Republici Srpskoj obezbijedila oko 32 miliona eura bespovratnih sredstava.

Predsjednik Srbije je naveo i da je sa Dodikom razgovarao i o svim važnim političkim pitanjima u regionu, gdje su se saglasili da je stabilnost u regionu od presudnog značaja za ekonomski razvoj.

Dodik je naveo i da RS i Srbija pokazuju saradnju koja treba da stabilizuje čitav region, otvorena pitanja koja postoje se rješavaju, te da upućenost ka razvoju koju Srbija čini svakako može da bude primer RS-a, ali i čitavu BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.