Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbac

“Napuhao” čak 3,15 promila, policija saznala da je dužnik i višestruki prijestupnik

alkotest

Iz policije ističu da je pomenuto lice višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i da ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni

Osnovnom sudu u Gradišci biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica iz Srpca koje je upravljalo automobilom sa 3,15 promila alkohola u krvi, saopšteno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Policijska stanica Srbac podnijeće zahtjev protiv lica čiji su inicijali M.B. iz mjesta Sitneši jer je kontrolom njegovog automobila “VW” utvrđeno da je vozilo neregistrovano, da lice M.B. upravlja vozilom prije sticanja prava na to i pod dejstvom alkohola.

Kontrola je izvršena sinoć u 22.15 sati u mjestu Sitneši, a policajci su vozača zadržali lišavanjem slobode, te privremeno oduzeli vozilo.

Iz policije ističu da je pomenuto lice višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i da ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje lice M.B. je pušteno na slobodu, a protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja.

Iz Policijske uprave Bosanska Gradiška navode da će nastaviti aktivnosti u vezi sa kontrolom učesnika u saobraćaju, te ih pozivaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH.