Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nasilniku koji je izbo muškarca u Sarajevu pomogla žena

hrasno – ranjavanje

Tridesetsedmogodišnja H.L. iz Sarajeva uhapšena je sinoć u večernjim satima zbog sumnje da je pomogla nasilniku koji je jučer u sarajevskom naselju Hrasno na pragu njegovog stana izbo M.E. četrdesetdvogodišnjeg muškarca iz Sarajeva.

Nju su na saslušanje priveli pripadnici Treće policijske uprave radeći na rasvjetljavanju incidenta, a na teret joj se stavlja krivično djelo pomaganje učinitelju nakog učinjenog krivičnog djela.

Do obračuna na pragu stana M.E. koji se nalazi u sarajevskoj ulici Antuna Brnaka Šimića došlo je u jučer, jedan sat iza podneva. Tada je M.T. nasrnuo na M.E. te mu nožem zadao udarac u lijevu natkoljenicu pogodivši pri tome aortu.

Nasilnik se dao u bijeg a povrijeđeni muškarac je uspio izaći ispred zgrade ostativši iza sebe velike tragove krvi. U dramatičnom spašavanju života povrijeđenog učestvovali su i stanari zgrade, a po dolasku kola Hitne pomoći on je transportovan na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Iako je obilno krvario, ljekari su uspjeli da mu spase život.

Nešto kasnije nasilnik M.T. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede te je saslušan u policijskim prostorijama. Saslušanje se nastavilo i danas te se očekuje da će privedeni par biti predat u nadležnost sarajevskog tužilaštva.

Kako je ekipa Faktora jučer mogla saznati na mjestu događaja, razlog svađe i obračuna dvojice muškaraca su nesraščišćeni računi oko novca i droge.