Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljena potraga za nestalim Davidom Dragičevićem, policija saslušala više osoba

david

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju pronalaska dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića, iz Banje Luke, javlja Anadolu Agency (AA).

“U dosadašnjem periodu saslušano je više lica, a svakodnevno se vrši pregled terena. Takođe, policijski službenici provjeravaju sve dostupne informacije prate se društvene mreže i sredstva javnog informisanja, a samoorganizovanje građana je značajan vid pomoći u pregledu terena”, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Policiji je 18. marta prijavljeno da se David Dragičević udaljio iz porodične kuće iz ulice Franca Šuberta u Banjoj Luci, te da mu se nakon toga gubi svaki trag.

“Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su započeli potragu sa ciljem pronalaska nestalog lica, a o navedenom obaviješten je i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a sa svim radnjama u skladu sa Uputstvom o potražnoj djelatnosti, policijski službenici će nastaviti dok se lice ne pronađe”, navodi se u saopštenju.

Policija je pozvala građane da o svim korisnim informacijama lično obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozivom na brojeve telefona 122 ili 051/331-259.

“Apelujemo na građane da ne zloupotrebljavaju pomenute brojeve pružanjem netačnih i neprovjerenih informacija, čije provjere otežavaju potragu”, navodi se u saopštenju.

Tokom jučerašnjeg dana u potragu za Dragičevićem uključili su se i građani Banje Luke koji su pretraživali lokacije za koje su postojale dojave da je viđen, ali mladić nije pronađen.

Roditelji nestalog za informaciju o tome gdje se on nalazi ponudili su nagradu od 100.000 KM.

“Mi, roditelji Davida Dragičevića, želimo podijeliti naše sumnje. Smatramo da naše dijete nije svojevoljno otišlo, nešto se desilo!!! David nije odlutao!”, navodi se u objavi Davidove majke Suzane Radanović na društvenoj mreži Facebook.