Crna hronika

Derventa

Nazvao inspektora i prijetio mu zbog naloga o kršenju izolacije

26/03/2020

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj

Policijskoj stanici Derventa, 24. 03. 2020. godine, obratio se opštinski inspektor iz Dervente, koji je prijavio da ga je osoba inicijala S. M. iz Dervente nazvala telefonom te uputila prijeteće riječi, iz razloga što je izdalo prekršajni nalog članovima njegove porodice, jer se prilikom kontrole nisu nalazili na adresi na kojoj su prijavili boravak za vrijeme kućne izolacije.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela “Ugrožavanje sigurnosti”.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Svi oni koji ne budu poštovali odluke Republičkog štaba za vanredne situacije biće procesirana u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.