Crna hronika

podignuta optužnica

Nedim nasrnuo vozilom na policajce SIPA-e koji su ga namjeravali uhapsiti

14/07/2022
FOTO: Ilustracija

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv 36-godišnjeg Nedima Bukvića iz Doboja, koji je ranije osuđivan.

Optuženi se tereti da se, dana 21. decembra 2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u opštini Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e, koji su tom prilikom bili angažovani na poslovima lišenja slobode počinioca krivičnih djela u okviru operativne akcije, sa zadatkom lišenja slobode navednog Nedima Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede.

Optuženi se tereti da je napao službena lica u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela, pri čemu su službenim licima nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio krivično djelo -napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela iz člana 241b. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, stoji u saopćenju iz Tužilaštva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.