"KRAJINA JE SRCE BiH"

Humane zvijezde pripremaju sportski spektakl u Krajini

Humane zvijezde – zajednicka (1)

“Humane zvijezde” proteklih godina odigrale su desetine utakmica, igrali su za djecu, za bolesne, nemoćne, za jubileje bh klubova

Reprezentacija „Humanih zvijezda“ koju čine bivši fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine, estradne ličnosti i novinari, ovog ljeta će u sklopu turneje nazvane „Krajina je srce BiH“ odigrati revijalne utakmice širom Unsko-sanskog kantona.

“Humane zvijezde” proteklih godina odigrale su desetine utakmica, igrali su za djecu, za bolesne, nemoćne, za jubileje bh klubova. Kako sami ističu za “Humane zvijezde” nema granica, isključivo iz humane, sportske i prijateljske misije igraju širom Bosne i Hercegovine.

Ove godine, na redu je velika ljetna turneja po Unsko-sanskom kantonu u sklopu projekta koji je nazvan “Krajina je srce BiH”.

“Humane zvijezde” turneju će najprije otvoriti u Sanskom Mostu 25. jula na stadionu Podrgrmeča gdje će u revijalnoj utakmici odmjeriti snage sa veteranima i prijateljima N.K. Podgrmeč.

Dan poslije, tačnije 26. jula nastupit će u Bihaću u sklopu sportsko-zabavne manifestacije te ujedno pomoći N.K. Jedinstvo.
Zatim će 6. augusta gostovati u Cazinu gdje će uveličati proslavu dana grada Cazina.

Veliku turneju bivši asovi bh. fudbala pojačani estradnim umjetnicima i novinarima, završavaju 7. augusta u Bosanskoj Krupi, tačnije Bosanskoj Otoci gdje će odigrati revijalnu utakmicu povodom obilježavanja 100 godina postojanja F.K. Sloga iz Bosanske Otoke.

Humane zvijezde na utakmici u Krajini predvodit će Fuad Muzurović, čuveno trenersko ime i prvi selektor fudbalske reprezentacije BiH. Upravo je Muzurović kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine prvu prozivku izvršio u Krajini, tačnije u Velikoj Kladuši sada već daleke 1996. godine.

Za “Humane zvijezde” u okviru turneje na Unsko-sanskom kantonu nastupit će, između ostalih: Vlatko Glavaš, Vedin Musić, Senad Brkić, Elvir Bolić, Nermin Šabić, Edin Mujčin, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Adnan Gušo, Robert Prosinečki, Anel Hadžić, Adis Nurković, Amel Tuka, Vladan Grujić, Vule Trivunović, Adnan Nezirov, Damir Špica, Nedžad Kuruzović i mnogi drugi asovi bh.nogometa…

Treba istaći da će “Humane zvijezde” biti pojačane i sportskim novinarima iz vodećih bh. medija.

Ne treba posebno napominjati koliko su Krajišnici vezani za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine kao i da su uvijek među najbrojnijim na utakmicama. Bilo da se igra kod kuće ili u gostima, navijači iz Cazina, Bužima, Bihaća, Krupe, Ključa, Sanskog Mosta su uvijek tu. Zato je vrijeme da reprezentacija “Humanih zvijezda”, koju će predvoditi vedete bh. fudbala i dugogodišnji reprezentativci, dođe u Krajinu i da barem na taj način, kroz utakmice i zajedničko druženje odaju zahvalnost navijačima iz Unsko-sanskog kantona koji su im uvijek bili bezrezervna podrška na tribinama.

Kako ističu iz U.G. “Tribina” koja je ujedno i organizator manifestacije “Krajina je srce BiH”, turneja u Unsko-sanskom kantonu dio je i velikog projekta koji provodi ovo udruženje pod nazivom “Idemo na loptu”. Naime, cilj udruženja je donirati orginalne fudbalske i košarkaške lopte osnovnim školama širom BiH, te kroz zajednička druženja i sportsko-edukativna predavanja podići svijest kod djece o bavljenju sportom, te kako kažu ponovo vratiti djecu na igrališta.