Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragičan kraj

Nek’ ne dolazi na sahranu: Prije samoubistva bivši selektor BiH napisao oproštajno pismo

goran stojic

Napisao je i da on ljudima koji su njemu dužni, halali

Tuga i tragedija zadesile su Dobojlije, pogotovo sportiste i čelnike Rukometnog kluba Sloga u Doboju, nakon što je njihov dugogodišnji igrač i trener Goran Stojić (58) presudio sebi tako što je iz pištolja ispalio smrtonosni hitac u glavu.

Nekadašnji reprezentativac bivše Jugoslavije i selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine digao je ruku na sebe u noći sa petka na subotu. Policija je u subotu u 10.20 sati obaviještena da je pronađeno tijelo Stojića, pored kojeg su pronađeni i pištolj te oproštajno pismo, što je upućivalo na to da se radi o samoubistvu.

Ta je teza potvrđena i obdukcijom tijela nesretnog čovjeka, koju je obavio dr. Ljubomir Curkić.

– Goran Stojić imao je prostrelnu ranu glave i mozga na desnoj sljepoočnici. Vidljivo je da je pucano iz vatrenog oružja (pištolja, op. a.) iz neposredne blizine. Dakle, radi se o tipičnom samoubistvu – pojasnio je Curkić.

Kako piše Dnevni avaz, uzorni sportista imao je u posljednje vrijeme ozbiljne porodične probleme, jer mu se prije dvije godine raspao brak, što je teško podnosio. Prije toga, godinama se borio za ostvarivanje prava na stan iz kojeg je 2008. deložiran, o čemu su mediji brujali.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je detalje iz oproštajnog pisma koje je svojom rukom napisao 58-godišnjak. U njemu je, između ostalog, naveo da želi da se proda njegov lokal i ispod cijene te da se za nekoliko dužnika vrati dug od 3.000 maraka te da se od para od prodatog lokala obavi i sahrana.

– Stojić je napisao da on ljudima koji su njemu dužni, halali. Naveo je i to da na njegovu sahranu ne treba da dolazi porodica Gašić, odnosno bivša supruga Mladenka, s kojom se rastao. On smatra da je ta porodica kriva za raspad njegovog braka. Svojoj djeci je poželio sreću u životu – kazao je izvor Avaza.