Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nepoznata osoba opljačkala prodavnicu Petitor

Četiri osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na Čengić Vili
Foto: I. Kralj

Nepoznata osoba u srijedu u 11.20 sati opljačkala je prodavnicu Petitor, u ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo

Uz prijetnju nožem ukradena je određena suma novca.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Ugrožavanje sigurnosti

Policijski službenici u srijedu su uhapsili F.S. (1954.) nastanjen u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Š. R. iz Sarajeva.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a F. S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Stanje u saobraćaju

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodile su se ukupno 34 saobraćajne nesreće, od toga 32 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama. Dvije osobe su povrijeđene teže, a jedna lakše.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 33 vozača.

Isključeno je i 11 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, osam motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.