Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prolić: Predsjednik Slobode bio je tamo gdje nije smio biti

musemic husic selimovic

Bivši nogometni sudija, sada aktuelni rukovodilac Odjela za sudije i suđenje pri NSBiH Salem Prolić nije gledao utakmicu između Slobode i Sarajeva, koju je obilježio niz incidenta. No, jeste snimke i fotografije koje su objavljene u medijima nakon utakmice…

“Gledali smo snimke i slike. Ne znam odakle tu predsjednik Slobode Azmir Husić kada je kažnjen. Jasno se vidi da je pristupio ograđenom dijelu. On, također, nema pravo komentarisati. Ali postoje nadležni organi koji će to razmatrati”, kazao je Prolić za N1.

Na pitanje da li je došlo do propusta u samoj organizaciji utakmice, s obzirom da su gostujući navijači bili smješteni na dio tribine koja se nalazi tik uz najvatrenije pristalice domaćeg kluba, Prolić je kazao da će to utvrditi Komisija za bezbjednost.

“Potrebno je odvojiti navijače, posebno na derbijima i imajući u vidu da određeni navijači prave nerede. Potrebno je i da mediji pomognu Savezu, a ne da pišu o ‘spektaklima’ kada cijeli stadion gori od pirotehnike”, zaključio je Prolić.