Crna hronika

u mjestu Oborci

Nesreća na M-5: Šleper se prevrnuo, teret iz prikolice se istresao duž ceste

18/02/2021

U nesreći koja se dogodila jutros nije bilo povrijeđenih osoba

Zbog prevrtanja šlepera, otežano-jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-5, u mjestu Oborci, Travnik-Donji Vakuf.

U nesreći koja se dogodila jutros nije bilo povrijeđenih osoba.

Vozač je iz sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i prevrnuo se. Teret iz prikolice je ispao na cestu.

Stanje na putevima

U većem dijelu BiH jutros se saobraća po mokrom kolovozu. Na dionicama u višim planinskim predjelima kolovoz je mjestimično zaleđen. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Izačić-Bihać-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Blažuj-Konjic i Kiseljak-Kaonik-Vitez.

Iz BIHAMK-a savjet vozačima da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Za danas su najavljeni radovi na lokalitetu Ševaš njive (M-17 Mostar-Čapljina) zbog čega će u periodu od 13:30 do 14:30 sati doći do obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 30 minuta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.

Večeras u noćnim satima (u vremenu od 21 sati do sutra ujutro do 05 sati), zbog izvođenja neophodnih radova, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na magistralni ili regionalni put (M-17 i R-445).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.