Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nestali Željko Lovrić iz Širokog Brijega pronađen u Sarajevu

zeljko

Željko Lovrić, 35-godišnji muškarac iz Širokog Brijega, koji je nestao je četvrtak u Mostaru, pronađen je istu večer u Sarajevu.

Kako navode iz GSSuBiH, potraga je pokrenuta nakon 17.00 sati, a ubrzo su pristigle informacije da se nestali uputio prema Sarajevu. U potragu su se uključili GSS Jablanica i GSS Novi Grad Sarajevo koji su poslali ljude u zračnu luku, željezničku i autobusnu postaju te je obaviještena policija i hitne medicinske službe.

Nešeto iza 21.00 sat, građani Sarajeva prijavili su da je Željko Lovrić viđen na Marijin Dvoru.

”Nakon dojave, policija se uputila na lice mjesta te je pronašla gdje je obavljen liječnički pregled u vozilu hitne pomoći Sarajevo, nakon čega je nestali odveden u policijsku stanicu Centar gdje se nalazio u društvu pripadnika GSS-a Novi Grad Sarajevo, a u kasnim večernjim satima rodbina je došla po Željka”, objavio je GSSuBiH.

Podsjećamo, Željko se taksijem iz Širokog Brijega uputio u Mostar te je izašao na Rondou te mu se od tada gubio svaki trag.

”Dobra koordinacija spasilačkih službi GSSuBiH, uhodan protok informacija, dobra suradnja s policijskim službama u Širokom Brijegu, Mostaru, Jablanici i Sarajevu, urodila je plodom kad je bilo važno. Građani i taksi vozači su pokazali odgovornost i visoku svijest o potrebi za pomoći i ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su sudjelovali u ovoj složenoj akciji traganja koja se, istini za volju odvijala u urbanim zonama, ali je iskustvo i uvježbanost spasilačkih službi GSSuBiH bilo od velike pomoći da zabrinuti roditelji pronađu svog nestalog sina”, navode iz GSSuBiH, prenosi pogled.ba.

Roditelji su kazali kako Željko ima dijabetes, psihičke poteškoće te zbog problema u razvoju podsjeća na dijete od oko 14 godina.