Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

priznao krivicu

Nihad prodao drogu inspektorima, dobiće pet godina zatvora

droga (1)

Tužilaštvo optužene tereti da su od 5. do 7. septembra na području općine Šipovo dogovorili i prodali 5,4 kilograma marihuane prikrivenim istražiocima MUP-a RS

Nihad Omanović (47) iz Bugojna sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci i pristao da mu se izrekne kazna od pet godina zatvora zbog trgovine drogom u akciji “Pliva”.

Radi se o prodaji 5,4 kilograma marihuane prikrivenim istražiocima MUP-a RS. Osim Omanovića, optuženi su Robert Barišić (22) i Dean Bendra (24) iz Jajca, protiv kojih je predmet razdvojen, dok je krivicu ranije priznao i Emir Korda (46) iz Livna koji je osuđen na tri i po godine zatvora.

Nakon razmatranja, sud je prihvatio sporazum i Omanoviću će presuda biti izrečena u srijedu.

Tužilaštvo optužene tereti da su od 5. do 7. septembra na području općine Šipovo dogovorili i prodali 5,4 kilograma marihuane prikrivenim istražiocima MUP-a RS. Barišić je optužen za posredovanje u prodaji, a Omanović, Korda i Bendra da su dogovorili i izvršili prodaju.

– Narkotike su kupcu dovezli Citroenom C4 u blizinu restorana ”Ladna voda” kod Šipova i predali ih kupcima – navodi se u optužnici.