SHOWbuzz

nije se proslavio

Štimcu nije išlo hotelijerstvo, uložio je 15 miliona eura i odustao

08/06/2020

Sa Štimčevom rekonstrukcijom Therapia je dobila četiri zvjezdice, a spoj arhitekture secesije i klasicizma prostirao se na 32.000 kvadratnih metara

Preteča “vatrenog turizma“, odnosno ulaska nogometaša u hotelijerski biznis u Hrvatskoj, bio je Igor Štimac (52), koji je prije 14 godina kupio hotel Therapia u Crikvenici.

– Nemam iskustva, ali imam volje – bile su riječi legendarnog nogometaša, danas nogometnog trenera, otvarajući hotel. Početkom 2003. kupio je hotel za 5,4 miliona eura od crikveničke kompanije Jadran, a u uređenje je, kako je rekao u jednom od intervjua, uložio deset miliona eura.

– Sve što je bilo staro u hotelu, a činilo se upotrebljivim, dali smo servisirati, od lustera, ogledala, slika pa nadalje. To je vrijednost hotela. Sve ostalo je novo i radilo se ispočetka – rekao je Štimac svojedobno za Nacional.

Velelepno hotelsko zdanje, najstarije na tom dijelu rivijere, sagrađeno je davne 1895. godine. Sa Štimčevom rekonstrukcijom Therapia je dobila četiri zvjezdice, a spoj arhitekture secesije i klasicizma prostirao se na 32.000 kvadratnih metara. U svom sklopu imao je 109 smještajnih jedinica, od čega 17 apartmana.

Hotel je bio orijentisan na zdravstveni turizam zahvaljujući brojnim wellness sadržajima i cjelogodišnjem poslovanju.

– Vratili smo Therapiji stari sjaj koji će, nadamo se, privući mnoge na dolazak u Crikvenicu, u kojoj neće nedostajati sadržaja sličnih onim koje smo organizirali na Bolu – rekao je uoči otvorenja Štimac, koji je na Braču imao poznatu diskoteku Faces.

Therapia je otvorena spektakularnim vatrometom, a među uzvanicima bili su Ćiro Blažević, Giuliano, Nikola Jerkan, Ivan Mikulić… Hotel je imao 220 kreveta i zapošljavao pedesetak radnika.

Kad je hotel otvoren, ostvarivao je 4.000 noćenja mjesečno. Gosti su na raspolaganju imali 17 raskošno opremljenih apartmana i 92 sobe s balkonskim lođama okrenutima prema moru, unutarnji i vanjski bazen, wellness centar, teretanu, dva teniska teretana, minigolf… Već početkom 2013. počelo se šuškati da Štimac prodaje Therapiju, a da je to ipak istina postalo je jasno krajem te godine, kad je novi austrijski hotelijer potvrdio da kupuje hotel i mijenja ime u Kvarner Palace. Štimac je do kupovine hotela nanizao mnoštvo titula “bivši” uz svoje ime. Bivši nogometaš Hajduka i nogometne reprezentacije, bivši suvlasnik kladionice Sport Tip, te bivši vlasnik diskoteka Masters u Splitu i Faces na Braču.

– Nisam imao iskustva u tome, ušao sam u to da investiram i zaradim – kaže danas Igor Štimac.

Komentirao je i ulazak nogometaša Dejana Lovrena i Ivana Rakitića u hotelijerstvo. Oni u Novalji na otoku Pagu imaju hotele.

– Siguran sam da su i ti momci napravili taj potez da zarade – kaže Štimac za 24sata.

– Sve ima svoje vrijeme i okolnosti. Danas su krediti puno povoljniji, postoje subvencije… Onda je bilo zahtjevnije – govori Štimac.

Nakon sedam godina poslovanja izašao je iz tog biznisa. Objasnio je i zašto.

– Postao mi je opterećenje. Bilo je okolnosti koje nisu pogodovale situaciji, poput kredita u švicarcima. Zatim spori razvoj općine Crikvenica kao takve koji nije pratio što smo radili. To su stvari koje nisu direktno vezane za vas, ali indirektno jesu – kaže Štimac.

Na pitanje bi li ponovio to iskustvo, Štimac odgovara:

“Moguće, zašto ne. Svaki dan razmišljam o nekom novom privatnom biznisu”, kazao je aktuelni selektor reprezentacije Indije.

Iz veze sa životnom partnericom, bivšom splitskom manekenkom Lanom Bucat ima dvoje djece, a iz braka sa Suzanom Žunić, Miss Jugoslavije 1988., ima troje djece.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.