Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nijemac pištolj i municiju krio u zvučniku automobila

pistolj

Službenici postrojbe Granične policije Orašje 15. svibnja oduzeli su pištolj “Ekol Tuna” cal. 6,35 mm s pripadajućim okvirom za streljivo i 50 metaka, nakon pretresa Porschea, njemačkih registarskih oznaka.

Oružje i streljivo su otkriveni u zvučniku prtljažnika, a za pregled vozila korištena je specijalistička oprema koju je Graničnoj policiji BiH donirao EXBS Program Vlade SAD-a.

Vozač A. I. (1980.), državljanin Njemačke, uhićen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe”.

O događaju su obaviješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH. A. I. predan je Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici postrojbe Granične policije Aerodrom Sarajevo 15. svibnja uhitili su N. N. (1975.), državljanina BiH za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Zenici zbog kaznenih djela “krađa”, “oštećenje tuđe stvari” i “nasilničko ponašanje” te Općinski sud u Travniku zbog “teške krađe”.

Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beča i predana je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Malmöa, uhićen je A. M. (1987.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog kaznenog djela “prevara”.

Službenici postrojbe Granične policije Aerodrom Tuzla predali su bh. državljanina službenicima Sudske policije Tuzla.