Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

topčić polje

Nova nesreća na gradilištu autoputa kroz BiH: Pregazio kolegu s kamionom

autoput gradiliste
FOTO: Autoceste FBiH

O svemu je upoznat i tužilac koji je obavio uviđaj, a radnik je sa teškim tjelesnim povredama smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica

Državljanin Turske I. G. (25) zadobio je teške tjelesne povrede na gradilištu Koridora 5C kod Topčić Polja kada ga ja pregazio kamion kojim je upravljao njegov radni kolega.

Iz Operativnog centra MUP-a ZDK su rekli da se nesreća na gradilištu izgradnje tunela Topčić Polje – Golubinja dogodila danas oko 11:55 sati.

Tada je vozač teretnog motornog vozila na gradilištu tunela u Topčić Polju pregazio radnika firme Cengiz Insaat I. G. 1998. godište iz Turske.

Podsjećamo, prije dvije godine, 8. novembra 2021. dvojica radnika Čengiza su s krana na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča, nakon čega je za njima organizirana potraga.

Nakon velike potrage jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske spasioci su izvukli iz rijeke nakon tri dana, dok je drugo tijelo pronađeno tek nakon 20 dana potrage.

O svemu je upoznat i tužilac koji je obavio uviđaj, a radnik je sa teškim tjelesnim povredama smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica.