Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

živinice

Nova tragedija na bh. cestama, u sudaru motocikla i kamiona poginula jedna osoba

policijska traka nesreca ubistvo
FOTO: Fena
Ilustracija

Od 14:45 sati, saobraćaj na pomenutoj lokaciji je obustavljen radi vršenja radnje uviđaja

Na magistralnom putu M18, danas oko 14 sati u naselju Đurđevik u Živinicama desila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovali kamion i motocikl, potvrđeno je iz MUP-a TK. 

Poginuo strani državljanin

Motociklom marke BMW je upravljao S. H. (1971), strani državljanin, dok je teretnim vozilom marke Man upravljao A. Dž. (1996). 

U nesreći je smrtno je stradao vozač motocikla, a smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Živinice. 

– Danas oko 14 sati na magistralnom putu M-18, u mjestu Đurđevik, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali motocikl marke BMW, kojim je upravljao strani državljanin i teretno motorno vozilo marke MAN, kojim je upravljao 28-godišnjak iz Đurđevika. U ovoj nesrećai smrtno je stradao vozač motocikla, čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice – navedeno je iz Uprave policije MUP-a TK. 

Devet saobraćajnih nesreća za 24 sata

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno devet saobraćajnih nesreća. U nesreći koja se dogodila u Gradačcu smrtno je stradao pedesetšestogodišnji vozač zaprežnog vozila inicijala Z.M.

”Došlo je do sudara dva vozila, Opel Vektre kojom je upravljao E.D., rođen 1990.godine iz Mionice i zaprežno vozilo (konjska zaprega) kojim je upravljao Z.M., rođen 1968. godine iz Mionice. U navedenoj saobraćajnoj nesreći, smrtno je stradao Z.M. koji je upravljao zaprežnim vozilom, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar Doma zdravlja Gradačac, a vozač E.D. je zadobio lake tjelesne povrede konstatovane UKC Tuzla, dok su R.K., rođen 1954.godine i S.K., rođen 1979.godine, oba iz Mionice (koji su se nalazili na zaprežnom vozilu), zadobili povrede o čijem stepenu se dežurni ljekar nije izjasnio”, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Osim ove, na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata dogodilo se još osam saobraćajnih nesreća. Tri osobe su zadobile lake tjelesne povrede, za dvije osobe se ljekari nisu izjasnili.

U šest nesreća je pričinjena isključivo materijalna šteta.