Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađen je i pištolj

Novi detalji istrage: Mrtvog muškarca i ženu pored šanka pronašla sobarica

ubistvo hotel alem

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen

Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu “Alem” na Vracama.  Uviđajna ekipa već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema nezvaničnim informacijama, od izvora bliskog istrazi muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte.

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure koje su izuzete i bit će poslane na vještačenje.

Istražitelji rade na identifikaciji muškarca i žene te se utvrđuje jesu li bili gosti hotela ili se radi o uposlenicima.

Kako nezvanično doznajemo slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela koja im je kazala da u lobiju ima mrtvih te da se radi o ubistvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo.