Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka Konstantina Stijepića

Dječak Konstantin Stijepić (10) čije je tijelo pronađeno u nedjelju dva kilometra od porodične kuće u selu Labucka kod Lopara, umro je uslijed podhlađivanja, pokazali su rezultati obdukcije.

– Po naredbi tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina jučer je izvršena je obdukcija tijela desetogodišnjeg dječaka Konstantina Stijepića iz sela Labucka koje je pronađeno 12. marta na lokalitetu Potok. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt dječaka Konstantina Stjepića nastupila prije tri-četiri dana uslijed podhlađivanja – potvrđeno je u Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Za dječakom je, podsjetimo, organizovana masovna potraga u kojoj je učestvovalo više od 200 ljudi, a uz mještane i policije RS-a, angažovani su bili i pripadnici FUP-a, kao i Oružane snage BiH, te gorske službe spašavanja, kao i psi tragači.

Tijelo dječaka u šipražju je pronašao njegov tetak, a mjesto na kojem je tijelo nađeno, spasioci su pretražili i ranije u nekoliko navrata.  Ipak, bilo je potrebno prići veoma blizu kako bi se ono i uočilo.

Konstantin je bolovao od autizma, a roditelji imaju još jednu kćerku koja je od nesretnog dječaka starija dvije godine.