Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

modriča

Objavljen snimak: Reketaši sijali strah u kafićima i maltretirali prisutne 

Foto: Screenshot/Facebook

Iz PU Doboj napominju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji su prikazani na video snimcima kao i utvrđivanja elemenata krivičnog djela.

Policijska uprava Doboj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzima sve mjere nakon pojave video snimaka na društvenim mrežama u kojima je prikazano prijeteće ponašanje grupe u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Modriče, ali policiji niko nije prijavio taj događaj, prenose Nezavisne.

Naime, društvenim mrežama se širi snimak na kojem se vidi kik bokser Ljuban Hofman Vidović, kako sa grupom mladića ulazi u kafić u Modriči te prijeti konobaru i od njega uzima telefon putem kojeg vlasniku prijeti da se na vrata stavi papir na kome piše da “Crvić cinkaroš”, ne smije da uđe u lokal a “papir niko ne smije da skine”.

“Ovo da stoji na vratima, da je crv cinkaroš, sisa jedna cinkaroška. Znači ne prijetimo tebi. Nemoj neko da je skinuo. Jesi me razumio dečko”, kaže Vidović.

Kada je od konobara uzeo telefon pozvao je kako se pretpostavlja vlasnika.

“Ovdje Hofman, kum Tupešin gdje si, gdje je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Znači pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l jasno?”, govori Vidović.

Na snimku se vidi i kako daje telefon drugom muškarcu i govori “Evo ti Vlado” .

Muškarac govori: “Slušaj me ovako, do pet sati po podne imaš vremena da okreneš Tupešu na telefon. Dao si riječ bratu Tupeši da nećeš puštati ovog cinkaroša a svaki dan je viđen tamo. Do pet sati popodne da si pozvao Tupešu, preporučujem ti ranije”, govori muškarac.

Na još dva snimka grupa takođe takođe u lokalima traži ” Crva”.

Tvrdnje iz policije

Iz PU Doboj napominju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja koji su prikazani na video snimcima kao i utvrđivanja elemenata krivičnog djela.

Napominjemo da Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na video snimcima.

“Policijski službenici Policijske stanice Modriča su dana, 31.10.2023. godine operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih lica koji se kretali u grupi na području Modriče, te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje su  legitimisani i utvrđen im je identitet. Lica su u izjavi naveli motiv dolaska na područje ove opštine. Tom prilikom izvršeni su pregledi navedenih lica, kao i vozila koja koriste isti i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnog djela”, navode iz PU Doboj.

Oni su uz pratnju policijskih službenika napustili područje opštine Modriča u pravcu Šamca.

Ljuban Vidović je od ranije poznat policiji.

Snimak možete pogledati ispod.

Većina stanovnika Modriče bila je juče svedok nedoličnog ponašanja grupe kriminalaca iz Beograda, koja je "popišala se "na sve nas. Kriminalci su blokirali naš glavni put, pretili i demonstrirali silu širom grada.U normalnoj državi, očekivalo bi se da dođe do ostavki visokih zvaničnika u gradskoj upravi i policiji zbog ovakvih događaja. Međutim, čini se da, prema onome što je javno poznato, niko od njih nije preuzeo odgovornost ili najavio ostavku,čak ni niko od medija ne prenosi detalje ovih dogadjaja.

Posted by Modriča i tabu teme on Wednesday, November 1, 2023