detalji krađe

Objavljena imena osoba koja su ukrala Mercedes u Hrvatskoj i dovukli ga u BiH

mercedes mup rs

Krađu im je, prema riječima izvora Nezavisnih, olakšalo to što se zbog specifičnosti ključa ovaj rijetki model lako “hakuje”, a bio je parkiran u garaži uz cestu, zbog čega je postao lak plijen iskusnim lopovima kada je vlasnik bio u Švicarskoj

Mercedes-benz tip AMG GTR, vrijedan 200.000 eura, koji je ukraden iz garaže 81-godišnjaka u Zagrebu, pronađen je u mjestu Boškovići, kod Laktaša.

Kako Nezavisne saznaju, radi se o rijetkom primjerku automobila te se ovaj mercedes ograničene serije, našao na meti kradljivaca isključivo skupocjenih vozila, a zbog krađe su uhapšeni Milan Ćoso, koji je godinama slovio kao vrsni kradljivac luksuznih auta na Balkanu, i policiji takođe poznat Aleksandar Marić.

Mercedes je ukraden između 11. februara 2023. godine i 21. februara 2023. godine u Hrvatskoj.

Kako se saznaje, ovaj automobil dvosjed proizveden je u oko 700 primjeraka, zbog čega je bijeli kabriolet, specifičnog izgleda bio prava “poslastica” za lopove.

Krađu im je, prema riječima izvora Nezavisnih, olakšalo to što se zbog specifičnosti ključa ovaj rijetki model lako “hakuje”, a bio je parkiran u garaži uz cestu, zbog čega je postao lak plijen iskusnim lopovima kada je vlasnik bio u Švicarskoj.

Ovakav model, u zavisnosti od opreme, nov košta i do 300.000 eura, a zbog specifičnog izgleda lako se primjećuje na ulici te se u početku sumnjalo da je možda završio u dijelovima.

Ipak je policijskom istragom utvrđeno da je mercedes završio u BiH, i to na području Laktaša, što nije nepoznata teritorija uhapšenog Ćose.

Naime, mercedes je nakon krađe u Zagrebu ilegalno prevezen u BiH te su mu lopovi stavili tablice koje, kako Nezavisne saznaju, prilikom krađe nije posjedovao.

Nakon što su ga dovezli u Laktaše, sakrili su ga u jednoj garaži privatnog vlasništva u Boškovićima, a policija je za to vrijeme spremala hapšenje i to su izveli kada je trebalo da Mercedes bude odvezen iz tog mjesta.

Ćoso se, podsjetimo, osim za krađe automobila, dovodio u vezu i sa paljevinom prostorije sa dokazima Osnovnog suda Banjaluka 2010. godine.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, ukradeni mercedes pronašli su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

Policija je u srijedu, oko 21 čas, u mjestu Boškovići, pretresla navedene lokacije i uhasila M.Ć. i A.M., te je privremeno oduzela i BMW X5.

“U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa iz člana 226, stav 3. KZ RS, a sve aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci”, navode iz MUP-a RS.