Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija "raptor"

Objavljena imena uhapšenih: Zbog Sky aplikacije “pao” i pjevač

hapsenje

Uhapšene su četiri osobe, osumnjičene da su se na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavile neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga kokain, marihuana i spid, kao i drugim krivičnim djelima

Iz Tužilaštva BiH oglasili su se o akciji “Raptor” za koju su proveli pripadnici MUP-a KS.

Akcija “Raptor” koju su proveli pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva BiH, usmjerena je na više osoba osumnjičenih za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama.

– Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici MUP-a KS, realizuju akciju kodnog naziva Raptor na području Sarajeva, usmjerenu na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Uhapšene su četiri osobe, osumnjičene da su se na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja kontinuirano bavile neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, transportom, posredovanjem i isporukom opojnih droga kokain, marihuana i spid, kao i drugim krivičnim djelima. U toku su pretresi objekata i vozila koja koriste pomenute osobe.

Kako piše “Avaz”, uhapšen je Danijel Džafić, pjevač. Osim Džafića, uhapšeni su i Mirnes Oglečevac, Sabina Bostandžija i Duško Kraljević.