Dželaludina Nukić

Odbornici osumnjičenoj da je autom udarila tinejdžera prijeti zatvor

Dželaludina-Nukić fb

– Vidno sam potresena. Najbitnije je da dijete preživi. Molim vas, nemojte me ništa više pitati – rekla je Nukić

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina još čeka policijski izvještaj protiv Dželaludine Nukić iz Srebrenice, odbornice u lokalnoj skupštini, osumnjičene da je u Bratuncu vozilom udarila tinejdžera, pa otišla sa mjesta nezgode, a bude li dokazana njena krivica, prijeti joj i zatvorska kazna.

Ona je, naime, osumnjičena za ugrožavanje javnog saobraćaja, usljed čega je šesnaestogodišnjak teško povrijeđen, a sudeći prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, dokaže li se da se nije pridržavala saobraćanih propisa, može biti osuđena na kaznu od šest mjeseci do pet godina, pišu Nezavisne novine.

Ipak, po slovu zakona, ako je to učinjeno iz nehata, kazna je novčana ili zatvorska u trajanju do tri godine.

I to nije sve – Nukić terete i za nepružanje pomoći povrijeđenom maloljetniku, za šta je takođe zaprijećena zatvorska kazna.

– Vozač vozila koji ostavi bez pomoći lice koje je tim prevoznim sredstvom povrijeđeno, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Ako je zbog neukazivanja pomoći nastupila teška povreda, kazna je od šest mjeseci do tri godine – navedeno je u Krivičnom zakoniku Republike Srpske.

O ovoj nesreći je, podsjetimo, obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je policiji naredio dokumentovanje ovih krivičnih djela te dostavljanje izvještaja.

– Okružno javno tužilaštvo Bijeljina još nije zaprimilo izvještaj o ovom događaju – rečeno je iz ovog tužilaštva.

Podsjetimo, pripadnici Policijske stanice Srebrenica su 11. juna, u 1.55, uhapsili Nukićevu, nakon što je policija od 9. juna tragala za vozačem koji je automobilom udario maloljetnog pješaka pa potom otišao u nepoznatom pravcu.

Tinejdžer je, nakon ove nezgode, hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a stanje mu je i juče bilo teško.

– Pacijent se trenutno nalazi na Odjeljenju za intenzivnu njegu Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. U izuzetno teškom je zdravstvenom stanju zbog višestrukih povreda glave i tijela. Pacijent je priključen na respirator – rečeno je iz Službe za komunikacije UKC Tuzla.

Nukićeva  je u kratkom razgovoru kazala da ima advokata i da ne bi željela da daje nikakve izjave.

– Vidno sam potresena. Najbitnije je da dijete preživi. Molim vas, nemojte me ništa više pitati – rekla je Nukić, uplakanim glasom.