Milići

Odjeknule eksplozije dok su vatrogasci gasili vatru

vatrogasac (1)
Iako su vatrogascima potrebne čizme, u Ministarstvu sigurnosti BiH ignorišu njihove zahtjeve i kupuju im opremu koju vatrogasci ne koriste (Foto: CIN)

Pretpostavljam da je riječ o ručnim bombama zaostalim iz proteklog rata, naveo je Đurić

Dvije eksplozivne naprave eksplodirale su danas dok su vatrogasci iz Milića gasili požar u naselju Lukić Polje, ali povrijeđenih nije bilo.

“Eksplozije su odjeknule na pedesetak metara od vatrogasaca, ali na sreću niko nije povrijeđen”, rekao je Srni dežurni vatrogasac u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Goran Đurić.

On je objasnio da su poziv za gašenje dobila oko 13.15 časova, te da im je rečeno da gori nisko rastinje i suva trava, kao i da je vatra zaprijetila sadnicama voća i pomoćnim objektima, čiji su vlasnici mještani.

“Odmah smo izašli na lice mjesta i počeli sa gašanjem. Prilikom gašenje čule su se dvije jake detonacije. Pretpostavljam da je riječ o ručnim bombama zaostalim iz proteklog rata”, naveo je Đurić.

On je smatra da je uzrok požara ljudski faktor.

Vatra je ugašena oko 16.30 časova, a uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Milići.

Portparol Policijske uprave /PU/ Zvornik Miljan Bobar rekao je Srni da je o događaju obaviješten dužurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.