Određen pritvor Mirku Bosniću osumnjičenom za ubistvo

sud-brcko123

Osnovni sud Brčko distrikta održao je ročište na kome je saslušao stranke i branitelja povodom prijedloga za određivanje pritvora, te je donio rješenje kojim je u cijelosti prihvatio prijedlog Tužiteljstva Brčko distrikta BiH i prema osumnjičenom Mirku Bosniću odredio pritvor u trajanju od mjesec dana.

Osumnjičeni Mirko Bosnić se od izvršenja kaznenog djela nalazio u bjekstvu, a slobode je lišen u Republici Srbiji, nakon čega mu je od Višeg suda u Novom Sadu 9. marta 2016. godine određen pritvor, u kome se nalazio do okončanja ekstradicijskoga postupka te je jučer izručen Bosni i Hercegovini na graničnom prijelazu Rača.

Nakon što je razdvojen kazneni postupak protiv osumnjičenih Mirka Bosnića i Gorana Ristića za ubojstvo M.D., Osnovni sud Brčko distrikta je 8. jula 2016. godine donio presudu kojom je optuženoga Gorana Ristića oglasio krivim da je kao suizvršitelj na svirep način lišio života M.D. čime je počinio kazneno djelo – ubojstvo, te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, priopćeno je iz Pravosudne komisije Brčko distrikta.