Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasila se majka jednog od uhapšenih mladića u Bratuncu

policija-rs345

Nakon što su četiri osobe uhapšene u Bratuncu zbog napada na policajce, redakciji Fokusa obratila se majka jednog od uhapšenih mladića.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Zvornik, uhapšeni su S.B. (1996), M.B.(1995), M.M. (1996) i D.M. (1997), jer su jučer narušili javni red i mir, galamom i vrijeđanjem policijskih službenika nakon čega su ih i fizički napali, a trojica policajaca su završila u bolnici.

Međutim, majka od S.B. iznijela je drugu stranu priče, te njeno reagovanje prenosimo u cjelosti:

– Ja kao majka S.B. (21) sam u postupku prikupljanja dokaza protiv komandira i zamjenika komandira i drugih službenih lica u PS Bratunac, jer su isti zloupotrebili službeni položaj time što su nasrnuli na gore navedenog, na silu ga uvukli u stanicu i njih 10 policajaca ga pretukli, nanjevši mu teže tjelesne povrede.

Događaj se desio u 1.30 sati juče ujutro, izbili su mu telefon kada je htio da nazove roditelje i kada je pretučen od strane komandira, zamjenika i policajaca. Tek na insistiranje mog sina odveli su ga u Dom zdravlja u Bratuncu, gdje upućen hitno za bolnicu Zvornik.

Pošto sam zvala sina da vidim gdje u 2.30 sati, policajci su me tek u 4.15 obavjestili. Nisu nam dali ni prisustvo advokata ni meni kao roditelju da ga posjetim… Tek kada sam zaprijetila da ću pozvati novinare i TV u 19 sati su nam dozvolili da ga vidimo i tada je dao izjavu.

Dokazaćemo da nije napao on policiju kako su naveli već da je policija napala na njega… Povrede koje su zadobili dva policajca jedan u nogu a drugi u ruku su nastali prilikom zadavanja udaraca mom sinu, tvrdi majka S. B.

Pijani mladići pretukli trojicu policajaca u Bratuncu