dvojica uhapšena, treći pobjegao

Oglasili se iz policije nakon potjere u Sarajevu: “Uperio je u nas oružje”

hapsenje

Lica S.Z. i M.D. zaustavljena su na raskrsnici Bulevara Meše Selimovića i Ulice Alije Kučukalića, općina Novi Grad Sarajevo, kada su fizički napala policajce, lakše ih povrijedivši

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo uhapsili su dva lica iz Visokog čiji su inicijali S.Z. i M.D. osumnjičena da su opljačkala prodavnicu u Hadžićima, a nakon toga napala policajce, dok se za trećim R.G. traga, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Tri lica su sinoć u 20.45 sati, uz prijetnju vatrenim oružjem, iz prodavnice “Sloga marketi” ukrala određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta, a zatim automobilom “fiat stilo” nepoznatih registarskih oznaka pobjegla.

Lica S.Z. i M.D. zaustavljena su na raskrsnici Bulevara Meše Selimovića i Ulice Alije Kučukalića, općina Novi Grad Sarajevo, kada su fizički napala policajce, lakše ih povrijedivši.

Treće lice je pobjeglo, a prethodno je tokom potjere iz vozila prijetilo vatrenim oružjem, uperivši ga prema službenom vozilu u kojem su bili policajci.

Povrijeđenim policajcima je ukazana ljekarska pomoć.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenima, kao i potragu za trećim licem, navodi se u saopštenju.