Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga u toku

Oglasili se iz Tužilaštva o napadu u Stocu: Uhapšeno nekoliko osoba

tuzilastvo hnk
Foto: Fena

Napad se dogodio u noći sa subote na nedjelju, oko ponoći, kada je grupa od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potvrdilo je da je tokom dana policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četiri mladića iz Stoca.

“Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK-a su dana 9. 4. 2024. godine identificirali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike učestvovali u počinjenju krivičnih djela. Također, utvrđeno je ko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu s kritičnim događajem”, saopćeno je iz Tužilaštva HNK-a.

Dodaje se kako se MUP i Tužilaštvo nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinitelja.

Podsjećamo, prema policijskim navodima, napad se dogodio u noći sa subote na nedjelju, oko ponoći, kada je grupa od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.

Napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli i putnike iz vozila, kojima je liječnička pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.