Crna hronika

Tužilaštvo KS

Omeragić proglašena krivom: Starici u kafu stavila lijek od kojeg je umrla, pa je opljačkala

20/09/2022

Lažno se predstavljajući da je poznaje, ušla je u stan oštećene koja joj je napravila kafu u koju je optužena krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka Klozapin od kojeg je M.G. nedugo nakon toga umrla

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivom Aminu Omeragić zbog krivičnih djela razbojništvo zbog kojeg je osuđena na tri godine zatvora i prouzrokavanje smrti iz nehata za što joj je izrečena zatvorska kazna od četiri godine.

Dakle, prvostepeno je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 11 mjeseci. Nakon izricanja presude, optuženoj je produžen pritvor, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Amina Omeragić se tereti da je 7. novembra 2016. godine u popodnevnim satima došla do stana u vlasništvu 85-dišnje M.G. u ulici Edhema Eke Džubura u Općini Ilidža. Lažno se predstavljajući da je poznaje, ušla je u stan oštećene koja joj je napravila kafu u koju je optužena krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka Klozapin od kojeg je M.G. nedugo nakon toga umrla. Iz stana oštećene uzela je dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM.

Komentari

Autor: Fokus.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.