Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opljačkali policajca i ukrali dva auta, jedan lagao da radi za SIPA-u

policija fbih
Ilustracija

Kada su policajci u Maglaju zaustavili Sarajlije  koji su se kroz taj grad vozili u dva ukradena Golfa, jedan od njih se pokušao izvući tako što je lagao da je zaposlenik SIPA-e, međutim maglajski policajci nisu se dali prevariti, piše Dnevni list.

Kako je potvrđeno u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona, maglajski policajci su preksinoć, oko sat iza ponoći, ugledali dva Golfa koja su im se učinila sumnjiva, te su ih zaustavili u Bosanskoj ulici u Maglaju.

Kada su krenuli ispitivati vozače, jedan od njih, Hodžić im je rekao da je on zaposlenik SIPA-e, a kod sebe je imao službeni pištolj marke “Glock”. Pokazao je i dozvolu za nošenje oružja van službe. Međutim, policajci iz Maglaja mu nisu povjerovali, već su provjerama otkrili kako on laže. Ispostavilo se kako su oba Golfa nešto ranije ukradena u Sarajevu, te kako su i dokumenti, koje im je Hodžić pokazao, zapravo par sati prije toga ukradeni iz stana jednog SIPA-inog zaposlenika.

Sada treba istražiti jesu li Hodžić i Bećirević sami mogli ranije ukrasti dva automobila i izvesti provalu u stan zaposlenika SIPA-e, ili su možda imali neke pomagače.

Naime, jedan Golf je ranije te noći ukraden u Ilijašu, drugi u sarajevskoj oćini Novi Grad, gdje je u međuvremenu je provaljeno i u stan zaposlenika SIPA-e odakle su mu ukradeni dokumenti i pištolj.

U MUP-u Zeničkodobojskog kantona su rekli kako još nisu obavili sve potrebne pretrese, te da rade na dokumentiranju slučaja, a kada sve kompletiraju, trebali bi podnijeti kaznene prijave protiv ovog dvojca.